Na maanden oefenen was het vandaag eindelijk zo ver. 8 kinderen van groep 7 en 8 hebben meegedaan aan de first lego league wedstrijd in Naarden. Tijdens deze wedstrijd gaan de kinderen de strijdt aan met andere basisschool leerlingen en leerlingen die al in het VO zitten. Ze gaan dan in 3 wedstrijden van 2,5 minuut proberen om met een robot zoveel mogelijk punten te verdienen. Hiervoor hebben ze maanden hard geoefend na schooltijd en als ze even tijd hadden tussen de lessen. Ze hebben meerdere programma’s gemaakt voor de robot om zoveel mogelijk punten te verdienen. In de eerste ronde haalden ze 150 punten, in de tweede 190 punten en in de derde zelfs 230 punten. Hiermee hebben ze de robot wedstrijd helaas niet gewonnen. De uiteindelijke winnaar haalde 260 punten.

Wel hebben ze de prijs gewonnen voor het mooiste robot ontwerp. Na het presenteren van de robot was de jury erg onder de indruk van het ontwerp van de robot met daarbij alle hulpmiddelen die de kinderen hebben gemaakt. Voor elke missie was weer een handig hulpmiddel gemaakt. Deze kinderen die zich hebben opgegeven voor de wedstrijd hebben op een leuke en educatieve manier veel nieuwe dingen geleerd.

Ook hebben ze gekeken naar een betere manier om pakketjes te bezorgen. Hiervoor hadden ze een drone bedacht die pakketjes bezorgd bij mensen thuis en als mensen dan niet thuis zijn dit in de achtertuin kan bezorgen. Hierover hebben ze een presentatie gegeven tijdens de wedstrijddag.

Toppers bedankt voor jullie enthousiasme en de leuke momenten aan de programeertafel.